În război cu gunoaiele. Militarii americani au curățat plaja de la Năvodari

Data publicării:
americani plaja gunoaie

Peste o sută de militari şI civili americani de la baza din Mihail Kogălniceanu au curăţat plaja de la Năvodari.

Printre ei și Jennifer, care de 5 ani servește în marina militară americană și a ajuns la gradul de sergent. Pentru ea, acțiunea este una benefică și este mândră că poate ajuta oamenii și locurile din România.

Jennifer Huerta, sergent în US Navy: "Cred că este un lucru foarte bun că am venit să facem acest lucru. Noi am venit aici (n.r. în România) cu un scop și ne place să ajutăm, așa că am putut să venim să vă ajutăm. E mult gunoi aici!".

Militarii au fost uimiți că au găsit pe nisip peturi, încălțări, cutii, dar și mucuri de țigară.

"Militarii au venit să vă adune țigările. Sunt periculoase pentru sănătatea voastră în două feluri. ", a spus un militar. 

Colectarea deșeurilor de pe plaja din Năvodari a fost o inițiativă a ambasadei americane la București, realizată și cu sprijinul unui ONG românesc și al Apelor Române.

Dean Thomson, însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei SUA: "Am vrut să avem oportunitatea asta și să venim cu voluntari de de la Ambasada Americană, de la trupele americane pe care le avem la Kogălniceanu și de la partenerul ONG. Am vrut să fim parte dintr-o soluție pentru colectarea deșeurilor de pe plajele din toată lumea."

Ionuț Iordăchescu, reprezentant ONG: "Este interesant ca toată lumea să fie interesată de mediu și de problemele sociale."

Marieta Iorga, purtător de cuvânt ABADL: "Administrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral asigură partea logistică, însemnând utilaje, dar și consumabile necesare în astfel de acțiuni."

După ce au mers pe mai mult de 2 kilometri de plajă, trupele americane și voluntarii care au participat la acțiune au strâns peste 5 tone de deșeuri.

reporter: Paul Greavu
operator: Cristian Caciauna

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri