Lansare de carte regală. Principele Nicolae al României a lansat cartea "Drumul spre casă"

Data publicării:
principele carte

Zeci de oameni, simpatizanţi ai monarhiei, l-au aşteptat şi aplaudat pe principele Nicolae al României, când a sosit la Muzeul de Istorie Națională si Arheologie Constanţa, unde s-a lansat volumul „Drumul spre casă". Cartea prezintă românilor perioada în care a crescut principele, departe de România, peripeţiile şi năzbâtiile din copilărie, viaţa de adolescent.

Principele Nicolae al României: "Dar vai, Nicolae umblase prin lucrurile Regelui. Găsise un marker albastru, îi scosese dopul şi înghiţise lichidul albastru din interior, cu care reuşise să păteze şi un vechi scaun, ce aparţinuse bunicii. Dezastrul era complet.", scrie în cartea Alteţa Sa Regală.

În volumul "Drumul spre Casă", principele vorbeşte şi despre evoluţia sa de la adolescentul obişnuit din Anglia, până când a devenit Principele României, în anul 2010 şi despre momentul care a definit, fără tăgadă, legătura sa cu ţara.

Mai exact, anul 1992, când a venit în ţară cu bunicul său, regele Mihai, şi au salutat mulţimea strânsă în faţa unui hotel din Bucureşti care îi ovaţiona.

Lansarea de la Constanţa a fost una atipică pentru protocolul impus de Casa Regală. O fetiţă i-a oferit Principelui Nicolae o felicitare și bomboane întrucât îşi serba onomastica.

La finalul evenimentului, cei prezenţi au primit câte un autograf de la principe.

"Este o personalitate care îşi dezvăluie gândurile, evenimentele la care a participat, o parte din viaţă, o parte din suflet şi este un privilegiu pentru noi.", au spus cititorii.

După sesiunea de autografe a urmat o alta de fotografii.

Turneul de promovare a cărții va continua și în alte orașe din țară

reporter: Poliana Căpitan
operator: Alex Șerbănescu 

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri