Liber la taxe mai mari pentru primării. Edilul Constanţei spune că va mări taxele doar dacă va fi obligat

Data publicării:
taxe si impozite

Vestea că primarii vor avea mână liberă să majoreze taxele şi impozitele locale după bunul plac nu a fost primită cu entuziasm de constănţeni.

Potrivit Executivului, impozitele locale vor putea fi majorate suplimentar pentru persoanele fizice, abia după modificarea prevederilor Codului Fiscal, care interzice acum creşterea dărilor cu mai mult de 20 la sută.

Întrebat dacă va profita de această libertate, primarul Constanţei a spus că va respecta legea.

Radu Mazăre, primarul municipiului Constanţa: "În principiu, eu sunt împotriva majorării taxelor, sunt împotriva introducerii de noi reguli. Nici anul trecut noi n-am crescut nici o taxă. Din câte îmi aduc aminte suntem printre singurele oraşe din România care nu le-am crescut. Nu ştiu, trebuie să fac o evaluare, să văd. Poate o actualizare, cu inflaţia, nu ştiu. În orice caz eu sunt împotriva creşterii taxelor. Dacă sunt obligat de lege, sunt obligat, nu am ce să fac".

Totodată, Guvernul intenţionează ca să introducă în Codul Fiscal o nouă prevedere, prin care taxele locale percepute firmelor să nu poată fi majorate cu mai mult de 20%, aşa cum se întâmplă şi în prezent.

reporteri: Liviu Ghinea, Poliana Căpitan
operatori: Cristian Caciauna, Cătălin Vârban 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri