Sari la conținut

Litoralul, de la modestie la lux 

90 de mii de locuri de cazare sunt, oficial, pe litoral. În această perioadă însă, e destul de greu să mai găsiţi ceva liber. Acest hotel, de exemplu este cotat cu o singură stea. Nu are restaurant, nici plajă proprie, nici piscină, dar este ocupat în proporţie de 70%."

Andreea Costea, recepţioner: "Sunt camere îmbunătăţite cu televizor, frigider, aer condiţionat şi grup sanitar propriu. O noapte este 240 de lei. Avem şi camere la o stea, cu grup sanitar la comun, duşul şi toaleta. Camera este 125 de lei pe noapte. 

Pentru o stea în plus, preţul se dublează. 65 de euro costă o noapte la un hotel de 3 stele.

Florentina Lepădatu, managerul unui hotel 3 stele: "Avem loc de joacă, spaţiu destul pentru copii. Au unde să alerge, să se joace, terasa este destul de mare, plaja este aproape."

Hotelurile de 3 stele sunt primele pe lista preferinţelor pentru familii cu copii, dar şi pentru tineri.

Urcăm pretenţiile cu o stea şi totul se schimbă.

Daniela Beică, directorul de marketing al unui hotel 4 stele: "Actvități în cadrul Centrului SPA: piscină interioară, saună umedă, uscată, jacuzzi și foarte multe masaje și tratamente."

Nimic nu se compară însă cu răsfăţul pe care îl oferă un hotel de cinci stele. Bineînţeles, preţurile sunt pe măsură. Adică de aproape trei ori mai mari decât la patru stele şi de 26 de ori mult faţă de o stea. Mai exact, peste 1000 de euro pe noapte.

Florin Drăguşin, directorul unui hotel de 5 stele: "În acest tarif noi avem inclus micul dejun, cât şi prânzul. Pe lângă seriviciile de masă sunt incluse accesul la piscină exterioară, accesul la plaja privată, cât şi acces la centrul SPA, beneficiază de saună şi jacuzzi.".

Aici, cel mai scump apartament, cu vedere la mare, are puţin peste 40 de metri pătraţi şi se închiriază cu 1.072 de euro, pe noapte

reporter: Oana Manoilă
operator: Cristian Caciauna 

editor web: Anca Medrea