Sari la conținut
News Alert

Luna august, salvarea comercianţilor de pe litoral

Luna august a adus pe litoral un numar generos de turişti, iar încasările au fost pe măsură.

Paul Marin, administrator plajă: "Mulţumesc lui Dumnezeu pentru luna august. Dacă luna august nu era, nu era nimic. Nu se poate un sezon să stai pentru o lună. Într-adevăr a fost o lună full, full, încasările chiar record, peste luna august, dar nu e normal. Nu am salvat celălalte două luni, iunie şi iulie."

Abundenţa de turişti pe plajă i-a determinat pe unii administratori de plajă să mai scadă preţul de închiriere a şezlongurilor.

Şi la o autoservire din Mamaia, administratorii numără încasările. Luna august a fost bună, dar nu îndeajuns încât să acopere pierderile din primele două luni de vară.

Hotelurile sunt în aceeaşi situaţie.

Nicolae Bucovală, hotelier: "A fost un plus undeva în jurul cifrei de 5 la suta, comparativ cu anul trecut oi datorita faptului ca vremea pe prima parte a lunii iulie nu a fost atât de generoasa cu noi oi atunci marea majoritate au inceput sa se înghesuie pe luna august."

Începând de luni hotelierii intra într-o noua etapa tarifara odata cu programul Litoralul pentru to?i. Pentru un sejur de-o saptamâna, în hotelurile de doua stele din Mamaia, Constanţa sau Eforie, turiotii vor plati câte 315 lei, iar pentru cele de patru stele 485 de lei.

reporter: Annabelle Borș

operator: Cătălin Vârban

editor web: Anca Medrea

Pe aceeași temă