Sari la conținut

Magistraţii vor hotărî dacă vor menţine controlul judiciar în cazul familiei Anghel 

foto: arhivă

Marius Constantin, acuzat de procurorii DNA că l-ar fi şantajat pe fratele fostului preşedinteal României, a fost singurul care a vrut să dea declaraţii în faţa magistraţilor.

Acesta a spus în sala de judecată că nu l-a ameninţat pe Mircea Băsescu în niciun fel şi a explicat contextul presupusei luări de mită. Instanţa a rămas să hotărască dacă Izaura şi Grinică Anghel, fratele minor al acesteia, vor rămâne în continuare sub control judiciar.

"Am discutat cu Mircea Băsescu să ne dea înapoi 280.000 de euro. Suma reprezintă restul rămas din suma de 600.000 de euro pe care Anghel Florin i-a dat-o lui Mircea Băsescu şi intermediarului Marian Căpăţână. Suma fusese dată de Anghel Florin ca să îl scape pe Mircea Băsescu din puşcărie", spus în faţa instanţei Marius Constantin.

Mircea Tais, avocatul familiei Anghel: "Restul de ce nu au dat declaraţii? Au motivat o anumită stare de oboseală, au fost transferaţi de la un penitenciar la altul, la următorul termen pe 17 vor fi audiaţi toţi inculpaţii."

Nelu Taşcă, avocatul lui Mircea Băsescu: "Motivaţiile lor au fost puerile legat de faptul că vor un anumit apărător sau se simt rău, dureri de spate. Asta după ce au evitat de 2 ori.dar repet este dreptul dânşilor de a da sau nu declaraţii."