Marea Neagră într-o carte. Cursul despre Marea Neagră ar putea fi predat de anul viitor

Data publicării:
cartea marii negre

Sursa foto: facebook/cartea marii negre

Pentru a putea preda la clasă din acest manual, profesorii trebuie să meargă la un curs de formare, unde vor învăţa ce conţine şi cum trebuie să îl prezinte mai departe elevilor, într-o formă cât mai atractivă.

Nicoara Florentina, profesor de geografie, spune că "Metodele moderne, dar şi mijloacele moderne de învăţământ reuşesc să atragă un număr impresionant de elevi în ceea ce priveşte stiul. Pentru că ei sunt receptivi la tot ce înseamnă nou". 

Acest curs va fi programat în lunile martie sau aprilie, durează două zile, iar la el vor participa câte 25 de profesori din fiecare regiune a României.

Dascălii privesc cu interes această nouă metodă de interacţiune cu elevii şi aşteaptă să afle mai multe detalii.

"Cartea Mării Negre reprezintă un instrument educaţional destinat elevilor din clasele I-VIII, care doresc să înveţe mai multe despre Marea Neagră, despre vieţuitoarele din Marea Neagră şi despre problemele cu care se confruntă acestea", explică Mihaela Câdea, director executiv Mare Nostrum.

În acest moment, în România există 500 de exemplare tipărite, iar în perioada următoare urmează să fie distribuite în fiecare judeţ.

Momentan, cartea nu se găseşte în librării, dar coordonatorii proiectului pregătesc o variantă online a manualului.

Cartea Mării Negre face parte dintr-un proiect internaţional iniţiat în Turcia, dar care se adresează tuturor ţărilor din bazinul Mării Negre. România este a doua ţară care s-a alăturat proiectului.


reporer: Loredana Vesparu
operator: Cătălin Vârban

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri