Noul regulament, contestat de elevi. Elevii consideră că le sunt încălcate anumite drepturi

Data publicării:
ELEVI IN CLASA

Andrei Burghelea, preşedintele Asociaţiei Elevilor din Constanţa: "Va trebui să le facem o notificare prealabilă pentru a le cere schimbarea anumitor articole din acest regulament. Abia apoi, dacă în termen de 30 de zile nu ni se răspunde sau dacă nu se întâmplă nimic, va trebui să acționăm în instanță."

La Colegiul Naţional Mihai Eminescu din Constanţa, revista şcolii are deja o tradiţie veche de 40 de ani şi generaţii întregi au lucrat la elaborarea ei.

Sebastian este unul dintre elevii care lucrează în departamentul tehnic al publicaţiei bisemestriale.

Sebastian Văcărencu, elev în clasa a XII-a: "În primul rând ne ajută se ne cunoaştem între noi, atunci când lucrăm vorbim foarte mult între noi, ne ajutăm, ne dezvoltăm până şi vocabularul."

Totuşi reprezentanţii Asociaţiei Elevilor spun că noul regulament şcolar îngrădeşte anumite drepturi ale elevilor.

Răducu Popescu, inspector general școlar: "Nu am aflat că o publicație scrisă, editată sau produsă de elevi ar reprezenta alte interese decât cele ale școlii. Nu se întâmplă în județul Constanța."

Noul regulament școlar mai prevede de asemenea că elevii au dreptul de a contesta evaluările de la clasă, sau ca aceștia să poarte un semn distinctiv al unității de învățământ pe care o reprezinte.

reporter: Annabelle Borș
operator: Cătălin Vârban

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri