Sari la conținut

Patru elevi eliminaţi la simulare. Aceştia au încercat să copieze cu telefoanele mobile, dar au fost prinşi

După ce profesorii le-au făcut instructajul, elevii au aşteptat nerăbdători subiectele. Dacă unii s-au pregătit din timp pentru simulare, alţii nu au citit mai nimic din tot ce le-au predat profesorii:

"Sper să nu pice poezie şi nu ştiu..am aşa un feeling că o să pice basmul", au spus elevii.

Cadrele didactice le-au spus elevilor că în cazul în care încearcă să copieze nu vor mai putea susţine în continuare examenul.

Vasile Nicoară, preşedintele comisiei de simulare: " Intenţia de fraudă sau frauda dovedită se sancţionează prin eliminarea de la probă şi din cadrul examenului". 

După nici două ore, o parte dintre elevi au demonstrat că nu le pasă de regulament, aşa că au riscat.

Răducu Popescu, inspector general ISJ Constanţa: "Patru elevi au fost surprinşi copiind sau având asupra lor telefoane, la simulare. Aceşti elevi vor fi primiţi în zilele următoare, respectiv mâine, la următoarea probă a simulării examenului de bacalaureat"

Per total, elevii au fost mulţumiţi că subiectele nu i-au pus în dificultate: "Ssubiectele au fost toate ok, abordabile, n-am putut încadra şi în limita de timp". 

Din aproximativ 10 000 de elevi constănţeni care trebuiau să susţină simularea la limba şi literatura română, doar 8400 s-au prezentat.

Cei care au absentat nu vor primi nici o sancţiune, însă inspectorii şcolari susţin că vor încerca să afle motivele reale pentru care elevii nu au venit la concurs.

reporter: Loredana Vesparu
operator: Matei Ghioc, Cristian Caciauna

editor web: Anca Medrea