Sari la conținut

Polițiștii au dat în judecată IPJ

Poliţiştii constănţeni solicită zile libere în schimbul orelor suplimentare de muncă, a week-end-urilor şi a zilelor de sărbători legale în care au fost la serviciu, în ultimii trei ani. Vorbim despre 800 de poliţişti din totalul celor peste 1.200salariaţi ai IPJ Constanţa.

Dosarul a fost înregistrat la Secția de contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța. , actualizate cu indicele de inflaţie. 

Poliţiştii ar fi cerut în mai multe rânduri şefilor direcţi ca orele suplimentare, week-endurile muncite sau zilele de sărbătoare lucrate să li se compenseze cu libere. Cum demersul lor nu a fost luat în seamă, s-au adresat sindicatului şi apoi justiţiei.

Vasile Zelca, lider SNPPC Constanța: "Am cerut mai întâi angajatorului pe cale amiabilă acest drept, nu s-a reușit, și după aceea s-a introdus acțiunea în instanță. Este un pas obligatoriu pentru orice sindicat."

Convinse că doar justiţia le va face dreptate, din ce în ce mai multe cadre au apelat la sindicatul poliţiştilor, fiind singurul organism care le putea susţine doleanţele în faţa judecătorilor.

Vasile Zelca, lider SNPPC Constanța: "La acest demers au aderat peste 850 de polițiști și personal contractual, toți membri SNPPC IPJ Constanța din totalul de 1326."

Conducerea Inspectoratului judeţan de poliţie spune că a auzit de acţiunea în instanţă a angajaţilor săi, dar susţine că nu a primit vreo înștiințare oficială.

Carmen Șerbănescu, purtător de cuvânt IPJ Constanța: "Până în prezent, Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța nu a primit citație cu referire la acest aspect menționat de către sindicat."

Termenul de judecată în care sunt implicați peste 800 de polițiști constănțeni nu a fost încă stabililt.

reporter: Paul Greavu
operator: Cătălin Vârban