Protest la Prefectură. 200 de angajaţi la stat au cerut demisia Guvernului

Data publicării:
protest prefectura

"Nu negociaţi cu FMI drepturile noastre", "noi şomeri voi boieri" sau "Jos Guvernul", au fost doar o parte din lozincile scandate de manifestanţi.

Octavian Mitroi a fost unul dintre cei mai vehemenţi protestatari. Este arheolog la Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa, iar lipsurile vieţii de zi cu zi l-au făcut să iasă în stradă.

În ultimii ani statul român i-a tăiat aproape toate sporurile de care beneficia, în schimb taxele s-au înmulţit şi nimeni nu şi-a pus problema dacă are cu ce-şi întreţine familia şi cu ce-şi achita dările către stat.

Octavian Mitroi, protestatar:  "Vrem lefuri decente şi drepturi...toate acele lucruri care ne lipsesc şi ne împiedică să avem un trai decent. Măcar să fim respectaţi şi remuneraţi cum trebuie".

Oamenii s-au declarat profund nemulţumiţi de activitatea guvernanţilor şi îşi doresc ca aceştia să înţeleagă că românii sunt săraci şi plătiţi din ce în ce mai prost.

Silviu Stanciu, peşedinte executiv Federaţia Transconect: "Trebuie să trăim la căldură, trebuie să avem lumină, trebuie să trăim decent şi asta din cauză că trăim în anul 2013. După cum se vede, nu că suntem sclavi, dar am ajuns mai rău ca sclavii la noi în ţară!"

Sindicaliştii au anunţat că în perioada următoare vor avea loc proteste în fiecare săptămână atât la Bucureşti cât şi în teritoriu.

reporter: Liviu Burghelea
operator: Matei Ghioc

editor web: Anca Medrea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri