Sari la conținut

Revelion pe litoral. Cele mai multe restaurante nu mai au locuri libere

Cei care nu s-au grăbit să îşi rezerve un loc pentru petrecerea dintre ani nu mai au la dispoziţie foarte multe variante. La Constanţa, restaurantele sunt aproape pline. La acest hotel de patru stele din oraş, spre exemplu, rezervările s-au făcut încă de la începutul lunii noiembrie şi mai sunt disponibile doar câteva locuri.

Tănţica Badea, recepţioner hotel de 4 stele: "Restaurantul nostru are o capacitate de 200 de locuri. Pentru noaptea de Revelion avem locurile ocupate în proporţie de 99%. Meniul, de persoană, este 85 de euro."

Cei care petrec aici noaptea dintre ani vor avea în meniu şi delicatese. În plus, muzica va fi live, va exista şi un program de cabaret dar şi un joc de artificii care va dura în jur de 5 minute.

În staţunea Mamaia, preţurile sunt mari, iar hotelurile de patru stele au pregătit şi un pachet pentru turişti. Peste 60% din capacitatea acestui hotel a fost rezervată. Telefonele au început să sune la recepţie încă de la începutul lunii septembrie.

Costina Ciorbaru, recepţioner, hotel de 4 stele: "Sunt pachete de trei nopţi, cu o noapte gratuită, în regim all inclusive, plus masa festivă de Revelion. Avem SPA-ul, anumite tratamente pentru doamne şi pentru domni, avem servicii de kindergarden."

Preţul unui astfel de sejur este de peste 2.400 de lei de persoană. Există şi posibilitatea ca turiştii să îşi rezerve un loc doar pentru petrecerea dintre ani care costă 500 de lei de persoană. La un hotel de 3 stele din staţiunea Mamaia, organizatorii Reveionului oferă şi reduceri pentru grupurile mai mari.

Daniela Cojocaru, recepţioner hotel de 3 stele: "Pentru grupurile mai mari de 6 persoane se va aplica un discount de 5%. Când au început să sune telefoanele petru rezervări? Pe la jumătatea lunii noiembrie, dar cele mai multe rezervări s-au făcut acum la începutul lui decembrie."

Aici, 65% dintre locurile disponibile pentru noaptea de Revelion sunt ocupate, dar telefoanele sună în fiecare zi aşa că managerii hotelului sunt convinşi că toate cele peste 200 de locuri vor fi ocupate.

reporter: Oana Manoilă
operator: Cristian Caciauna