Simulare de eliberare de ostatici la Babadag 

Data publicării:
babadag

Din fericire acesta a fost doar o simulare însă, oricând antrenamentele se pot transforma în realitate, aşa că infanteriştii marini le execută de fiecare dată cu seriozitate maximă după un scenariu bine pus la punct.

Creierul operaţiunii a fost Claudiu Vişan, infanterist profesionist, care spune că în ultimii cinci ani are la activ zeci de astfel de antrenamente, dar şi participări reale la acţiuni de salvare.


În scenariul exerciţiului, după cum ne-a precizat comandantul Claudiu Vişan, este vorba despre un elicopter prăbuşit într-o zonă de piraţi, în urma prăbuşirii au fost capturaţi doi piloţi, din informaţiile primite am reperat zonat în care sunt capturaţi cei doi piloţi şi am primit misiunea să îi recuperăm, să evacuăm zona şi să îi transportăm într-o zonă sigură.


Pentru ca simularea de astăzi să iasă perfect, militarii români și cei de peste ocean s-au antrenat timp de o săptămână şi speră ca acest schimb de experiență să le fie cât mai util, având în vedere că pentru mulți dintre ei aceste misiuni ar putea deveni oricând reale, în teatrele de război.

Exerciţiul de astăzi face parte din cele şase luni de antrenament intens al "Black Sea Rotational Force 13" şi are în componenţa sa 3700 de militari. Acesta este de fapt cel mai amplu exercițiu de acest gen, desfășurat anul acesta în România are ca scop antrenarea tuturor forțelor armatei, în vederea participării la operațiuni de menținere a păcii și prevenirii terorismului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri