Sari la conținut

Stare de război pe fregata Regina Maria. Forţele spciale au simulat diverse situaţii critice

Ora 10 şi 45 de minute: Elicopterul Puma naval apuntează pe fregata Regina Maria. Echipajul s-a întors dintr-o misiune: a distrus o navă purtătoare de rachete de forţelor inamice.

Elicopterul este ancorat. Între timp, trupele speciale de pe Fregata Regele Ferdinand se pregătesc pentru o nouă misiune. La ora 11 şi 15 minute, este solicitată intervenţia aeriană. (00:13:42:16, e in edl)

Oana Manoilă, reporter Digi24 Constanţa: "Elicopterul Puma Naval decolează, acum, de pe fregata Regina Maria. Sunt informaţii potrivit cărora undeva, în larg, o ambarcaţiune a piraţilor se pregăteşte să atace această fregată. Misiunea elicopterului este de a anihila forţele inamice."

Ora 11 şi 15 minute: Un incendiu izbucneşte la bordul fregatei. Se pare că, după decolarea elicopterului, au fost scurgeri de combustibil. Se dă alarma. Echipele intervin rapid cu spumă şi reuşesc să stingă focul. 

Ora 12 şi 30 de minute: este solicitată intervenţia scafandrilor de pe fregată după ce un militar a căzut peste bord.

Şi de această dată misiunea este îndeplinită cu succes.

Alin Mihăescu, maistru militar fregata "Regina Maria": "După ce omul la apă va fi recuperat, grupa de prim ajutor îi va acorda asistenţa medicală necesară."

Fregata Regina Maria este deservită de un echipaj format din 205 membri, patru dintre ei fiind reprezentante ale sexului frumos. Mădălina şi-a ales această meserie în urmă cu opt ani, când a intrat la Academia Navală, cu toate că familia ei nu a fost de acord.

Lt. Mădălina Drăgan, ofiţer II, fregata "Regina Maria": "Am ales-o pentru că mi s-a părut altceva deât contabil, profesor, sau alte meserii tradiţional feminine. Mi s-a părut altceva. Nu-mi pare nicio clipă rău că am ales-o."

Fregata Regina Maria a fost construită în anul 1984. Timp de 12 ani s-a aflat în serviciul forţelor navale britanice, alături de fregata Regele Ferdinand.

reporter: Oana Manoilă
operator: Cristian Caciauna

editor web: Anca Medrea