Sari la conținut

Statui la tot pasul. Oraşul Năvodari este împânzit cu lei 

Statuile reprezintă Un adevărat laitmaotiv într-un oraş de aproape 30.000 de locuitori.

Adrian Constantin, reprezentantul Primăriei Năvodari: "Oraşul Năvodari are un potenţial turistic destul de bun şi atunci, pentru a da posibilitatea turiştilor să nu aibă parte numai de apă, nisip şi Marea Neagră, am creat anumite puncte de atracţie care să poată să fie vizitate de către turişti."

Divesitatea statuilor este vizibilă cu ochiul liber. De la un leu impozant într-una din pieţele oraşului, la un domnitor falnic aşezat la doar 50 de metri de canalul Poarta Albă - Midia- Năvodari.

Paul Greavu, reporter Digi24 Constanţa: "Cea mai impunătoare statuie din Năvodari este cea care îl întruchipează pe domnitorul Mihai Viteazul. Este o copie a celei din Bucureşti şi este realizată în Turcia."

Năvodari poate fi denumit şi oraşul leilor. Regele animalelor poate fi văzut la tot pasul. La casa de cultură, la kilometrul 0, chiar şi unde nu te aştepţi.

Paul Greavu, reporter Digi24 Constanţa: "Înconjurată de blocuri comuniste a fost ridicată şi o fântână arteziană de mari dimensiuni. În centrul ei, în vârf, este Poseidon, stăpânul mărilor, dar din peisaj nu putea lipsi celebrii lei."

Pentru ineditele elemente de decor, autorităţile locale din N?vodari au cheltuit peste 70000 euro.

reporter: Paul Greavu
operatori: Victor Niţă / Liviu Erimia