Sari la conținut

Tablete pentru fiecare copil din Peştera. 500 de gadgeturi au fost dăruite de primar

 

George Cârstoiu este elev în clasa V-a. Materia lui preferată este biologia, unde şi excelează de altfel. Este conştiincios şi nu vine niciodată la şcoală cu temele nefăcute. De când a primit în dar tableta nu se mai desparte de ea.

George Cârstoiu, elev: -Pot să văd diferite documentare şi aflu mai mult. -Ţi-e mai uşor decât înainte când aveai doar manual? -Da. În manual nu pot să găsesc multe explicaţii şi mai multe definiţii decât pot să găsesc pe internet."

Copiii spun că tableta le este necesară ca să caute informaţii utile pe internet, pentru şcoală, dar o vor folosi, în timpul liber şi pentru distracţie. Ca să nu fie distraşi de a cursuri, nu vor putea intra pe internet în timpul orelor. Pot profita, însă, de pauze ca să îşi facă fotografii.

Internetul nu este o problemă în comuna Peştera. Toţi locuitorii au acces gratuit prin conexiunea wireless din centrul comunei. Părinţii se bucură deopotrivă de darul oferit de primărie pentru că cei mai mulţi nu şi-ar fi permis să le ofere copiilor tehnolgie de ultimă generaţie.

Primarul spune că, în ultimii 7 ani a investit toţi banii pe care i-a primit consiliul local în imaginea comunei şi în educaţia tinerilor.

Valentin Vrabie a devenit cunoscut în toată ţara după ce a reuşit să facă o petrecere de zilele comunei unde s-au strâns aproximativ 40.000 de oameni. Tabletele dăruite cu ocazia zilei de 1 iunie vin după ce anul trecut, cei 500 de copii au avut parte de alte surprize.

Valentin Vrabie, primar comuna Peştera: "Le-am oferit 500 de biciclete, dar sănătatea fără educaţie... deci sănătatea trupului cu bicicletele şi acum şi sănătatea minţii."

Tabletele au fost luate direct de la producător şi au costat 29.000 de euro, bani care au venit din fondurile administraţiei locale.

reporter: Luiza Nicolae
operator: Florin Boboc

Pe aceeași temă