400 de hectare din pădurea de la Potcoava, judeţul Olt, tăiate de hoţii de lemne

Data publicării:
111113 JAF PADURE

400 de hectare de pădure de pe domeniul public al oraşului Potcoava au fost rase de hoţii de lemne. Autorităţile locale au apelat la ajutorul poliţiştilor şi jandarmilor de nenumărate ori, însă nu le-au putut face faţă hoţilor, care au tăiat toată pădurea. În urma lor au rămas câţiva lăstari însă, de câteva luni au început să-i defrişeze şi pe aceştia.  

Pădurea din Potcoava se întindea până acum câţiva ani pe o suprafaţă de peste 400 de hectare. În anul 2007, aceasta a fost dată în proprietatea localnicilor, care au păzit-o singuri o bună perioadă de timp. Din anul 2011 însă, a fost angajată o firmă de pază. Agenţii au patrulat prin pădure aproximativ un an, până când localnicii au renunţat la serviciile firmei din cauza banilor. De atunci a început jaful. Hoţii au tăiat arborii la rând, iar proprietarii s-au trezit peste noapte fără pădure. Este şi cazul lui Dumitru Tudor.

Primarul din Potcoava susţine că a apelat la ajutorul oamenilor legii, însă aceştia au pierdut lupta cu hoţii de lemne.

Sunt hoţii mai pregătiţi, mai mulţi? Nu ştiu ce să spun exact care e motivul, dar dacă s-a defrişat, s-a furat tot, e clar că Poliţia nu a reuşit să facă mare lucru”, a spus Nicuşor Emanuel Enăchioaia, primarul oraşului Potcoava.

Şi localnicii arată cu degetul tot către poliţişti.

„Era Dunăre de pădure, acum s-a ales praful”, spune o femeie.

Poliţiştii susţin că în ultimul timp au întocmit mai multe dosare penale pe numele hoţilor de lemne.

„Au fost întocmite dosare penale. 9 dintre acestea au fost soluţionate, iar celălalte se află în lucru la poliţie, fiind efectuate cercetări pentru săvârşirea de infracţiuni la regimul silvic”, a precizat Claudia Radu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt.

În urma retrocedărilor de pădure din 2007, aproximativ 400 de localnici au fost împroprietăriţi.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri