Sari la conținut

Absolvenţii de clasa a VIII-a au susţinut prima probă la Evaluarea Naţională

Peste 5.200 de absolvenţi de clasa a VIII-a din Dolj au susţinut ieri proba scrisă la Limba şi literatura română. Din spusele profesorilor, subiectele au avut un grad mediu de dificultate, dar sunt şi voci care spun că au fost mai grele în comparaţie cu cele din anii trecuţi. Mâine, elevii vor susţine poate cea mai grea probă, cea la Matematică.

Unul dintre subiectele de la Limba si literatura română a fost poezia lui Ion Minulescu, "Rânduri pentru Anul Nou". Profesorii susţin că latura filozofică a operei le-ar fi putut pune reale probleme candidaţilor, mai ales că nu a fost studiată la clasă, însă, elevii au ieşit entuziaşti de la prima proba a examenului.

Şi părinţii au fost emoţionaţi. I-au însoţit pe copii la primul examen important din viaţa lor, după care au aşteptat să vadă şi rezultatele.

Examenul s-a desfăşurat fără incidente la Şcoala nr. 2 din Craiova, iar conducerea are încredere că după opt ani de pregătire intensă, se vor vedea şi rezultatele.

Probele continuă în cursul acestei săptămâni. Primele rezultate se vor afişa pe 27 iunie, iar în aceeaşi zi elevii vor putea să depună contestațiile. Rezultatele finale vor fi afişate pe 1 iulie.