Centrul de Informare şi Promovare Turistică Vâlcea, nefuncţional. Autorităţile nu au buget pentru personal

Data publicării:
151013 bani aruncati fereastra

Inaugurat cu fast în urmă cu o lună, Centrul de Informare şi Promovare Turistică Vâlcea nu îi ajută pe turişti. Rămâne închis până la anul, pentru că autorităţile judeţene nu au buget pentru personal. Nici locul unde a fost amplasat nu este o alegere fericită. Clădirea este ascunsă în spatele Teatrului „Anton Pann” şi este găsită cu greu de turişti.

Turiştii care vin în Vâlcea ar fi putut să afle de la acest centru ce oferte de cazare sunt şi mai ales cum să ajungă la obiectivele de interes din judeţ. Cum este încă nefuncţional, fiecare se descurcă cum poate.

Centrul de Informare şi Promovare Turistică din judeţul Vâlcea a fost construit în şase luni şi a costat 1,2 milioane de lei, bani obţinuţi din fonduri europene. A fost inaugurat formal, în luna septembrie, dar în acest moment este închis, pentru că nu are personal. Consiliul Judeţean Vâlcea caută acum soluţii pentru a angaja oamenii necesari.

„Trebuie să aprobăm prin horărâre de Consiliu Judeţean înfiinţarea serviciului pentru gestionarea acestui Centru Naţional de Informare Turistică şi după aceea trebuie să îl acredităm”, a spus Carmen Alexandrescu, director programe şi relaţii externe Consiliul Judeţean Vâlcea.

Pentru a fi util, centrul trebuie să achiziţioneze şi o aplicaţie informatică de specialitate. Autorităţile speră ca la începutul anului viitor să poată deschide cu adevărat acest centru. Şi chiar şi aşa, mai rămâne o problemă. Ca turiştii să-l gasească.

„Am încercat să respectăm anumite criterii şi unul dintre criteriile de bază era amplasarea în centrul oraşului, adică să fie cât mai accesibil celor interesaţi să obţină o informaţie în domeniul turistic”, a spus Dumitru Persu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Vâlcea.

Centrul de Informare şi Promovare Turistică s-a confruntat şi cu alte probleme. După prima ploaie, apa s-a infiltrat în pereţi, iar acum constructorul trebuie să facă reparaţiile necesare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri