Centrul istoric al Craiovei intră în reabilitare

Data publicării:
190913 centru istroric

Centrul istoric al Craiovei îşi schimbă faţa. Reabilitarea va începe la 1 octombrie, iar astăzi a fost semnat contractul cu firma care a câştigat licitaţia. Edilii promit că şi faţadele caselor vor fi reabilitate, în urma unor acorduri cu proprietarii, iar zona va deveni pietonală.

Centrul Craiovei va avea parfumul anilor 1900. Autorităţile locale promit să îi redea frumuseţea de altă dată în urma reabilitării. Centrul vechi va avea felinare şi bănci cum avea Parisul secolului trecut, pentru că se doreşte ca zona să aibă un aer boem.

“Va începe reabilitare infrastructurii, apa, canal, infrastructura rutieră şi se vor pava cu granit străzile aferente centrului istoric”, a spus Marian Petcu, director firmă constructoare.

Vor fi reabilitate şi faţadele caselor, dar nu de primărie, ci de către proprietari. Edilul-şef Lia Olguţa Vasilescu susţine că oamenii au fost de acord să investeacă în reconstrucţia faţadelor în următorul an şi jumătate, timp în care se va lucra în centru.

“Probleme o să avem cu acele construcţii unde nu este definitivat propietarul, în sensul că sunt încă litigii în instanţă”, spune Lia Olguţa Vasilescu, primarul municipiului Craiova.

De asemenea, 14 chiriaşi ai RAADPFL Craiova vor fi mutaţi din locuinţele sociale din centrul oraşului în trei blocuri pe care primăria le va primi de la Consiliul Judeţean Dolj, pe strada Tabaci. În total, sunt 247 de case care ar trebui să aibă o nouă înfăţişare. Toate străzile cuprinse într-un perimetru stabilit drept centru istoric vor deveni pietonale şi municipalitatea va încuraja transformarea zonei într-una comercială, cu terase şi magazine.

Odată cu reabilitarea centrului, ar putea dispară 47 de chioşcuri din zona respectivă, fiind considerate construcţii ilegale. Lucrările de reabilitare vor începe zilele următoare, iar valoarea totală a proiectului este de aproximativ 18 milioane de euro, bani europeni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri