Concursuri şcolare fără bani de la părinţi  

Data publicării:
230114 concursuri scolare interzise

Ministerul Educaţiei Naţionale a transmis că astfel de competiţii organizate pe banii părinţilor nu trebuie să mai existe în unităţile de învăţământ. Prin urmare, concursurile şcolare se pot face doar cu bani din sponsorizări sau din parteneiate cu firme interesate.

"La nivelul Ministerului Educaţiei Naţionale, la nivelul conducerii ISJ derularea unor astfel de concursuri fără nişte parteneriate încheiate anterior nu este agreată şi nu este aprobată", a declarat Mihăiţă Stoica, purtătorul de cuvânt al ISJ Dolj.

Părinţii sunt însă cei mai nemulţumiţi. Nu vor să dea bani pentru aceste concursuri şcolare.

Pe de altă parte, cadrele didactice spun că părinţii sunt interesaţi de aceste concursuri dar că le aleg cu atenţie.

"Dorinţa părinţilor este din ce în ce mai mare de a participa la astfel de concursuri, însă mulţi dintre părinţi selectează şi sub îndrumarea cadrului didactic, deci nu participă la toate concursurile, aşa cum se spune, săptămână de săptămână", a spus Cristina Nălbitoru, învăţător.

În luna octombrie, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj a decis ca aceste concursuri să nu mai aibă loc pentru că nu aveau încheiate parteneriate pentru a intra în legalitate.

După scandalurile din învăţământ legate de fondul şcolii, Inspectoratul Şcolar din Dolj nu mai vrea concursuri pe banii părinţilor. Conducerea ISJ i-a pus deja în temă pe managerii şcolilor. De altfel, numeroase avertizări au venit şi din partea Ministerului Educaţiei. Nici părinţii nu mai vor să dea bani pentru astfel de competiţii.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri