Sari la conținut

Creşă modernă, închisă din lipsă de personal, în Slatina

2 milioane de lei au investit autorităţile din Slatina în refacerea unei creşe care stă închisă de mai bine de 7 luni. Motivul, bugetul local nu poate susţine salariile pentru angajaţi. Creşa este una modernă şi poate găzdui 50 de copii, asta în timp ce 150 de copii din Slatina se află pe listele de aşteptare a unui loc într-o astfel de instituţie.

Marinela Idita are 29 de ani şi trei copii. Cel mai mic are 2 ani şi a fost înscris încă din ianuarie 2013 pe listele de aşteptare pentru un loc într-o creşă din Slatina. Din păcate, până acum nu a primit niciun răspuns.

Andrei, fiul femeii, s-ar putea bucura de un loc la o creşă proaspăt renovată, aproape de centrul Slatinei, dar care stă închisă. Clădirea este foarte modernă şi utilată la standarde, dar stă din septembrie 2013 cu lacătul pe uşă.

Pentru bugetul local, renovarea creşei a fost o încercare mare. N-au mai rămas bani şi pentru angajaţi, aşa că aşteaptă ajutor de la guvern.

Lucrările de renovare a noii creşe au început în mai 2013 şi au fost finalizate în septembrie. Are 45 de locuri distribuite în cinci grupe. Creşa este prevăzută cu dormitoare, un dispensar medical, o bucătărie şi o spălătorie.