Dorinţa lui Amza Pellea, îndeplinită în Băileşti

Data publicării:
131213 amza comemorare

30 de ani fără Amza Pellea. Sute de locuitori din Băileşti au aprins lumânări în memoria marelui actor. Cu această ocazie, autorităţile au inaugurat şi o fântână în centrul oraşului cu numele său. Oana Pellea a spus că aceasta a fost ultima dorinţă a tatălui său.

Sute de oameni au venit pentru a-l comemora pe cel mai de seamă om care s-a născut în micul orăşel din Oltenia. Au aprins lumânări şi au ţinut un moment de reculegere în cinstea marelui actor. Cu această ocazie, Primăria din Băileşti a inaugurat o fântână care îi poartă numele.

După un moment artistic oferit de copiii de la grădiniţa din Băileşti, mulţimea a plecat pe jos, purtând candele aprinse, spre locul unde a copilărit Amza Pellea. Casa devenită muzeu are o mulţime de obiecte persoanale ale artistului.

Oana Pellea a stat de vorbă cu toţi cei care l-au cunoscut pe tatăl său.

„A fost un om grozav, sufletis, iubitor de neam, cumsecade, respectat”, a spus Liviu Dumitraşcu, finul lui Amza Pellea.

„A fost un fenomen de mare generozitate şi de gând bun. A gândit frumos, a trăit frumos, a semănat iubire şi se întoarce multă iubire”, a spus actriţa Oana Pellea.

Manifestările s-au încheiat cu aprinderea luminiţelor de sărbători. Deja a devenit tradiţie pentru locuitorii din Băileşti ca în fiecare an, odată cu comemorarea lui Amza Pellea să fie aprinse decoraţiunile de sărbători.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri