Mii de oameni din Calafat au rămas fără apă

Data publicării:
120813 APA CALAFAT BUN

Locuitorii din Calafat stau de aproape 24 de ore fără apă potabilă. Din cauza scăderii debitului Dunării, pompele staţiei de apă nu mai funcţionează, aşa că oamenii se aprovizionează de la fântânile publice din Calafat. Autorităţile susţin, însă, că apa de acolo nu este bună de băut.

Maria Ghiţă este unul dintre cei 15.000 de locuitori ai municipiului Calafat a cărui locuinţă este racordată la Compania de Apă Oltenia. De trei zile, femeia este nevoită să care apă cu găleata de la o fântână publică din zonă, după ce societatea a sistat alimentarea cu apă în municipiu. Femeia este supărată cu atât mai mult cu cât preţul unui metru cub de apă e mai mare decât în Craiova.

“Şase lei şi la Craiova, am înţeles, că se plăteşte patru lei, facem parte din aceeaşi întreprindere. De ce ne-am unit, să ne fie mai bine, nu e aşa. Am fost de acord şi acum uite ce se întâmplă, bătaie de joc”, a spus femeia.

De când alimentarea cu apă a fost sistată în Calafat, oamenii stau la coadă, la fântânile publice şi sunt revoltaţi că s-a ajuns în această situaţie.

Greu, foarte greu. N-avem cu ce ne spăla, n-avem cu ce spăla rufele”, spune un locuitor din Calafat.

Atât autorităţile locale, cât şi reprezentanţii Companiei de Apă Oltenia fac eforturi pentru a remedia problema cât mai repede.

„ Podul, prin amplasamentul lui, fiind finalizat, deja deplasează aluviunile ceva mai mult către malul românesc şi aşa se face că se încarcă acele zone de unde funcţionează lagărele şi saltă apa către staţie”, a precizat Mircea Guţă, primarul municipiului Calafat.

Încercăm cu utilaje, manual, să săpăm în jurul pompelor, sorburilor şi, sper eu, să putem rezolva în cel mai scurt timp posibil situaţia, să intre în normal, ca cetăţenii municipiului Calafat să beneficieze de apă”, a spus Constantin Mitriţă, directorul Companiei de Apă Oltenia.

Problemele nu vor fi remediate în scurt timp, pentru că nivelul Dunării este în continuă scădere.

Din anul 2010, de când Compania de Apă Oltenia a preluat alimentarea cu apă în Calafat, 3.300 de apartamente şi 3.400 de case au fost racordate la acest sistem. Aproximativ 15.000 de locuitori sunt afectaţi de lipsa apei, în acest moment.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri