Ministrul Economiei vrea să şteargă datoriile Fabricii de Avioane Craiova

Data publicării:
131213 AVIOANE CRAIOVA

Veşti bune pentru Fabrica de Avioane din Craiova. Ministrul Economiei, Andrei Gerea, a declarat vineri, în urma unei vizite la Craiova, că se intenţionează ştergerea datoriilor şi penalităţilor pe care unitatea le are către stat. Este vorba despre o datorie de 20 de milioane de euro. Angajaţii şi-au pierdut însă orice speranţă că vor retrăi momentele când abia făceau faţă comenzilor, mai ales că fabrica a fost scoasă de cinci ori la privatizare şi nimeni nu a reuşit să o cumpere.

Marian Lăţan este unul dintre cei mai vechi muncitori din cei aproximativ 300 câţi mai are în prezent fabrica. Bărbatul recunoaşte că şi dacă ar avea comenzi, nu mai are cu ce să facă performanţă, pentru că aparatura cu care lucrează acum este foarte veche. Îşi aminteşte vremurile în care fabrica avea 5000 de salariaţi şi abia făceau faţă comenzilor. Nostalgia îi cuprinde şi pe colegii săi.

Cei 300 de angajaţi au salariile la zi, şi asta după ce la începutul anului au primit trei avioane pentru a fi recondiţionate. Oamenii nu îşi mai primiseră banii de opt luni. Pe viitor, situaţia pare să se schimbe, dacă se iau în calcul promisiunile făcute vineri de ministrul Economiei, Andrei Dominic Gerea, care vrea să şteagă datoriile de 20 de milioane de euro pe care le are fabrica în prezent.

Avem o şansă, fiind în industria de apărare trebuie să profităm de ea şi să reglăm aceste datorii”, a spus Andrei Dominic Gerea, ministrul Economiei.

Fabrica de Avioane de la Craiova a fost înfiinţată în 1972, iar în 1990 avea aproape 5000 de muncitori. Ultimul val de disponbilizări, din anul 2009, a lăsat în urmă doar 300 de salariaţi. Până în prezent a fost scoasă la privatizare de cinci ori, însă nu s-a găsit niciun investitor care să o preia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri