O plantaţie de pădure din Dolj, compromisă. Nimeni nu se mai ocupă de arbuşti

Data publicării:
260813 padure mischii

O plantaţie de pădure din comuna Mischii, judeţul Dolj, în care s-a investit peste un milion şi jumătate de lei a fost compromisă. Aceasta a fost plantată în baza unui proiect comun între primăria din localitate şi Consiliul Judeţean Dolj. Firma care a câştigat licitaţia şi a sădit arbuştii, ar fi trebuit să se ocupe de îngrijirea acestora timp de cinci ani. Pentru că nu a primit toţi banii, patronul a decis să lase totul baltă.  

Consiliul Judeţean Dolj şi reprezentanţii Primăriei Mischii au obţinut, în anul 2010, finanţare de la Ministerul Mediului pentru împădurirea a 110 hectare de teren. Firma care a câştigat licitaţia a plantat 540.000 de copaci. Contractul era pe 5 ani, timp în care societatea comercială trebuia să îngrijescă arbuştii, iar pentru întreaga lucrare ar fi trebuit să primească un milion de lei.

Seceta a distrus o parte din plantaţie, iar firma a obţinut acord de la stat să replanteze 300.000 de pomi, în valoare de aproximativ 500.000 de lei. Numai că din toţi banii, firma a primit doar 200.000 de lei.

De anul trecut, nimeni nu se mai ocupă de arbuşti. Aşa că, pădurea a fost, în mare parte, distrusă.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Dolj spun că au făcut demersuri la Ministerul Mediului, pentru ca banii să fie alocaţi, însă fără rezultat, deocamdată.

Pentru a-şi recupera banii, firma care a câştigat licitaţia a acţionat în instanţă Consiliul Judeţean Dolj, iar pe 6 septembrie are termen la un birou de mediere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri