Proteste la Oltchim. Mai mulţi muncitori s-au adunat, astăzi, în curtea combinatului, nemulţumiţi că nu şi-au primit salariile restante

Data publicării:
130813 PROTESTE BETA

Aproximativ 100 de muncitori Oltchim s-au strâns de dimineaţă în curtea combinatului, nemulţumiţi că nu şi-au mai primit salariile de două luni. Erau hotărâţi să intre cu toţii în greva foamei, dacă până vineri nu primeau cel puţin unul din cele două salarii restante. După ce le-au intrat, însă, câte 150 de lei în conturi, au renunţat la demers, nu şi la proteste. Angajaţii sunt hotărâţi să iasă, din nou, în curtea combinatului, mâine.

La ora 07.30, primii angajaţi Oltchim au părăsit combinatul şi au ieşit în curte, să protesteze. Au fost paşnici, au stat de vorbă şi şi-au legat banderole galbene la mâini, semn că vor intra în greva foamei dacă nu le sunt ascultate cerinţele.

În plus, oamenii au făcut şi o listă cu semnături, prin care le atrăgeau atenţia reprezentaţilor combinatului că dacă nu le sunt respectate cerinţele, vor opri întreaga activitate.

„Solicitarea noastră faţă de administratorul judiciar şi faţă de conducerea executivă este ca până vineri să ni se asigure salariul integral pe luna iunie, iar până la sfârşitul lunii în curs, să se asigure salariu pe luna iulie”, a spus Corneliu Cernev, lider de sindicat

La ora 10.00, administratorii judiciari ai combinatului i-au chemat pe protestatari la negocieri.

„Ce poate Oltchim, astăzi, să facă pentru dumneavoastră este următorul lucru: vă putem achita până vineri 70% din lichidarea lunii iunie. Astăzi vor fi viraţi către dumneavoastră 15% din aceşti 70”, a spus Mircea Deaconu, reprezentantul administratorului judiciar.

Puţin după ora prânzului, oamenilor au început să le şi intre în conturi cei 150 de lei promişi şi au renunţat la protest. Potrivit reprezentaţilor adminsitratorului judiciar, combinatul se află în discuţii avansate cu mai multe bănci, pentru a obţine finanţare. Abia atunci vor putea fi plătite integral şi salariile oamenilor. În ultimele două luni, angajaţii au primit numai indemnizaţia de transport, adică echivalentul a 80 de lei pe lună.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri