Sari la conținut

Rezultate slabe la simulare. La nivel naţional, judeţul Dolj se află la mijlocul clasamentului  

Rezultate slabe la simularea examenului de bacalaureat. Media din Dolj situează judeţul undeva la mijlocul clasamentului naţional. Colegiile ridică procentajul, în timp ce liceele industriale abia se luptă pentru câteva medii de promovabilitate.  

Pentru elevii care învaţă o meserie la Grupul Şcolar „George Bibescu” din Craiova, examenul de bacalaureat este doar o altă lucrare de control. Spre exemplu, lui Remus Ivan îi este indiferent dacă promovează sau nu. Speră doar să se angajeze undeva.

„Am mai învăţat, dar nu suficient”, a spus Remus Ivan, elev Liceul Tehnologic "George Bibescu".

Ca el sunt şi alţi colegi. Au alte priorităţi, aşa că nu e de mirare că nu au promovat. Nici nu se aşteptau, de altfel.

Speranţe la note mari au însă elevii din colegiile mari din Craiova.

„Destul de uşoare subiectele, au fost abordabile de către oricine, chiar dacă nu ai învăţat nimic, s-au putut aborda toate”, a spus un elev.

Directorul Liceului George Bibescu” din Craiova a primit însă notele cu dezamăgire. Un singur elev a reuşit să obţină nota de trecere din cei 52 care s-au prezentat la simulare. Alţi 6 au şanse să treacă examenul din vară, însă cu mai mult studiu şi interes.

„Va fi un duş foarte rece la nivelul fiecărei clase, la nivelul fiecărei discipline de bacalaureat, după care o să extindem acest duş rece şi la familii, vom invita părinţii şi vom analiza împreună aceste rezultate”, a spus Petre Cauc, directoruş Liceului Tehnologic "George Bibescu".

„Noi lucrăm la şcoală, la orele de pregătire suplimentară şi le dăm asemănător acasă, nu au acest exerciţiu, obosesc după 3 ore şi la simulare s-a văzut”, a precizat Cornelia Crăciunoiu, profesor chimie Liceul Tehnologic "George Bibescu".

Doljul se situează, după simularile de la bacalaureat, la mijlocul clasamentului pe ţară. Un rezultat nemulţumitor însă pentru reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean.

„Din păcate, sunt aşteptate, nu ne surprind. Pot să vă spun că după ce am făcut o analiză comparativă, am observat o creştere de procent de promovabilitate”, a spus Alexandrina Năstase, inspector şcolar general adjunct ISJ Dolj.

Rezultatele obţinute la simulările naţionale din anul şcolar 2013-2014 nu vor fi trecute în catalog, dar sunt analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ.