Sari la conținut

Românii şi-au ales preşedintele

Zi istorică pentru ţară. Românii şi-au ales preşedintele pentru următorii 5 ani. Potrivit BEC după votul de ieri, pe primul loc s-a clasat Klaus Iohannis, cu 54,81 % din voturi, urmat de Victor Ponta, cu 45,18%. În Oltenia, prezenţa la vot a fost peste media naţională.  

ACTUALIZARE

Potrivit BEC după votul de ieri, pe primul loc s-a clasat Klaus Iohannis, cu 54,50 % din voturi, urmat de Victor Ponta, cu 45,49%.

În Oltenia, prezenţa la vot a fost peste media naţională. Potrivit datelor furnizate de BEC: Olt - 67,17%, Vâlcea - 65,14%, Dolj - 64,97%, Gorj - 64,36%, Mehedinţi – 64,18%.

________________________________________________________________________________________ 

Astfel, potrivit datelor furnizate de Biroul Electoral Central, cea mai mare prezenţă s-a înregistrat în judeţul Dolj, 65,15%. În Vâlcea au mers la urne 64,26%, dintre alegători, iar în Mehedinţi s-a înregistrat o prezenţă de 63,99%, iar în Olt au mers la urne 63,78% dintre alegători. Pe ultimul loc în Oltenia se află Gorjul, cu 63,76%.

Rezultatele au fost stârnit reacţii diferite în cele două tabere.

„După toate sondajele, avem un nou preşedinte, Klaus Iohannis”, a spus Jean Marinescu, preşedinte PDL Dolj

„Este o zi importantă pentru România, pentru democraţia din România, pentru toţi cetăţenii români”, a spus Mihai Voicu, preşedinte PNL Dolj. 

„Candidatul pe care îl susţinem noi şi anume pe Victor Ponta, chiar dacă la nivel naţional rezultatul este de 1,5 procente între unul şi altul, adică 150-160 de mii de voturi, în judeţul Dolj sunt sigur că va fi un rezultat mult, mult mai mare”, a declarat Claudiu Manda, preşedinte PSD Dolj.

„Le mulţumesc tuturor alegătorilor care s-au prezentat la urne şi în special celor care au votat cu Victor Ponta, pentru că mâine vom avea un câştigător. Acesta este fără doar şi poate Victor Ponta. Din estimările noastre, va fi o diferenţă între 50 - 60 de mii de voturi între cei doi”, a spus Lia Olguţa Vaselescu, preşedinte PSD Craiova.