Sari la conținut

S-a deschis Transalpina Resort. Câteva sute de turiști au schiat în acest weekend

Sezonul de schi de pe pârtia Transalpina Ski Resort din staţiunea vâlceană Voineasa a fost deschis oficial. Sute de împătimiţi ai sporturilor de iarnă au venit în weekend să se bucure de zăpadă. Momentan se poate schia doar pe una dintre pârtii, însă administratorii susţin că peste câteva zile va funcţiona şi cealaltă. Pentru a petrece o zi pe pârtia de la Voineasa, pasionaţii acestui sport scot din buzunar 50 de lei pentru a beneficia de urcarea cu telescaunul.

„Vreme frumoasă. Numai bine, a început să ningă acum", spune un turist.

Administratorii pârtiei au pregătit foarte multe surprize turiştilor în acest sezon. Mai ales că se aşteaptă ca în această iarnă numărul lor să ajungă undeva la 100.000, dublu faţă de anul trecut.

Şi autorităţile judeţene se aşteaptă la un număr foarte mare de turişti în perioada ce urmează.

„Sunt convins că acest domeniu schiabil va fi vizitat de zeci de mii de turişti”, a spus Dumitru Persu, vicepreşedinte CJ Vâlcea.

Pârtia de la Voineasa a fost finalizată doar în proporţie de 90 la sută, după ce primăria a înregistrat o datorie de 34 de milioane de lei către constructor. Este al treilea an în care funcţionează, însă fără restaurant şi fără locuri de parcare.