Salvatorii au nevoie de ajutor. Echipa Naţională a Câinilor de Salvare caută sponsori pentru a participa la competiţia mondială din Italia

Data publicării:
240614 CAINI

Câinii campioni au participat până acum la 35 de acţiuni umanitare naţionale şi internaţionale, dar şi în douasprezece acţiuni NATO. Pentru că atât ei cât şi partenerii lor umani fac parte dintr-o organizaţie neguvernamentală, găsirea banilor pentru continuarea activităţii este dificilă.

La antrenament, Nessie a găsit victima într-o casă, aşa că latră pentru a-şi anunţa stăpânul. Aşa se întâmplă şi într-o situaţie reală. Şi Dias se antrenează să găsească persoane dispărute în păduri.

Centrul de Educare Canină România salvează vieţi omeneşti de 15 ani. Cu toate acestea, din partea statului a primit doar aperecieri verbale. Aşa se face că deşi peste doar 2 luni ar trebui să meargă la Campionatul Mondial, care anul acesta va fi în Italia, membrii echipei nu ştiu nici până acum dacă vor putea ajunge.

“Doamne fereste sa apelati la noi pentru ca aceste exemplare canine vin in situatii cumplite cand toata lumea nu mai are ce sa mai faca.”, a spus Liviu Ionescu, selecţionerul echipei naţionale, preşedintele CdEC.

Cele 2 echipe mixte care s-au calificat se văd în imposibilitatea de a participa la cel mai important eveniment chinologic mondial.

"-Crezi că o să reusiţi să mergeţi la campionat dată fiind situaţia de acum?

-Sper, dar este destul de greu pentru că lumea nu e interesată aşa.", a declarat Robert Berendei, unul dintre membrii echipei care s-a calificat.

„În 2012 am participat la Campionatul Mondial pe echipe unde am obţinut locul 9. De atunci ne antrenăm în continuare.”, a precizat Corina Diaconu.

Echipa Centrului de Educare Canină a participat până acum la misiuni de salvare în Turcia, Iran, dar şi în misiuni de căutare-salvare a unor persoane dispărute în Munţii Parâng şi Bucegi, în Moldova, Oltenia, Banat, şi la inundaţiile devastatoare din 2005 şi 2006.

„Deşi putem participa cu 2 echipe, din păcate suntem cu semnul întrebării,.avem doar promisiuni, avem numai aşteptări, speranţe, dar încercăm să realizăm un buget minim minimorum să putem participa. Deocamdată este tipic România, din vorbă toată lumea te susţine.”, a mai declarat Liviu Ionescu, selecţionerul echipei naţionale, preşedintele CdEC

Costurile cu deplasarea şi cazarea voluntarilor şi a câinilor nu sunt acoperite de Asociaţia Chinologică Română, din lipsă de fonduri şi depăşesc posibilităţile financiare ale membrilor. Aşa se face că echipa României se bazeaza pe donaţii, care nu sunt prea multe până acum, pentru a ajunge la campionat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Detalii tulburătoare despre trecutul doctoriței din Brăila ies la iveală. Legături dubioase cu mafia...
Digi FM
Incident la o nuntă din judeţul Iaşi. Interpreta Laura Lavric este acuzată că ar fi lovit cu palma un alt...
Pro FM
Primele imagini cu Celine Dion la Paris. Artista ar putea cânta la ceremonia de deschidere a Jocurilor Oimpice
Film Now
A fost dezvăluită cauza morții iubitei lui Clint Eastwood. Christina Sanders și-a pierdut viața la 61 de ani
Adevarul
Rotația nucleului intern al Pământului a încetinit atât de mult încât practic a intrat în revers. Cum ne va...
Newsweek
Un milionar nemilos demolează casa unui bătrân neajutorat. Găsește printre ruine o poză cu el copil
Digi FM
O femeie de 38 de ani a născut un bebeluș cu patru mâini, patru picioare și două fețe. Cum explică medicii...
Digi World
Descoperirea ADN crucială, care ar putea contribui la vindecarea unuia dintre cele mai mortale tipuri de...
Digi Animal World
VIDEO O balenă sare direct pe o barcă și o răstoarnă. Cei doi pescari aflați la bord au scăpat teferi: "Un...
Film Now
TRAILER oficial și noi imagini din Joker 2. Joaquin Phoenix, extrem de slab, Lady Gaga, total implicată în...
BUCURESTI - LANSARE - CCARTA ALBA A IMM-URILOR - 16 IUL 2024
Ciolacu spune că retragerea lui Biden nu are nicio influență asupra României: Suntem partener strategic...