Trafic infernal în Slatina

Data publicării:
191113 TRAFIC SLATINA

„Disconfortul de astăzi este pentru dezvoltarea de mâine a oraşului”. Cu acest mesaj sunt întâmpinaţi şoferii pe DE 574 care intră în Slatina şi care traversează oraşul pe o stradă neasfaltată, plină de gropi şi prăfuită. Mesajele de încurajare nu îi impresionează însă nici pe şoferi, nici pe locuitorii străzii cu pricina, care sunt deranjaţi de trafic.

Coşmarul şoferilor a început în urmă cu o lună, când au demarat lucrările la reţeaua de canalizare pe strada Ionaşcu, parte din DE 574. Autorităţile locale au ales să devieze circulaţia pe strada Grădiştei, o artera neasfaltată, plină de gropi şi praf. O altă variantă de deviere ar fi însemnat un ocol de 15 km.

"Într-adevăr, disconfortul e destul de mare atât pentru şoferi, cât şi pentru locatarii de pe strada Grădişte, dar a fost singura variantă pe care am putut-o identifica", a spus Cristi Cismaru, administratorul Primăriei Slatina.

Varianta aleasă de edili nu este nici pe placul locuitorilor de pe strada Grădiştei.

Autorităţile locale s-au gândit la disconfortul şoferilor şi au împânzit oraşul cu panouri pe care sunt inscripţionate mesaje de încurajare. Şi au nevoie de aşa ceva, pentru că pe această variantă se va circula cel puţin 3 luni. Slatina nu are o şosea de centură, iar planurile pentru construcţia uneia au fost abandonate din lipsă de fonduri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri