Un nou dispecerat pentru situaţii de urgenţă, inaugurat în Gorj 

Data publicării:
300913 dispecarat gorj

Medicii vor ajunge mai repede la pacienţii din Gorj, după ce astăzi a fost inaugurat un dispecerat integrat. Centrul de primire a apelurilor de urgenţă al Ambulanţei şi al pompierilor funcţionează în acelaşi loc. Aşa că nu se va mai pierde timp pentru comunicare între cele două instituţii.

Apelurile de urgenţă la 112 care erau direcţionate la Serviciul de Ambulanţă Gorj sunt recepţionate acum la pompieri, în Dispeceratul pentru Sistemul Unic Integrat. După ce se primeşte apelul, medicii de aici coordonează direct substaţiile pe care le au în subordine, iar pompierii pleacă în acelaşi timp cu medicii. Astfel, se reduce din timpul de intervenţie.

În cadrul dispeceratului integrat lucrează câte doi medici şi un reprezentant al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Traseul autospecialei este urmărit în permanenţă pe hartă, deoarece este dotată cu GPS, iar dacă şoferul greşeste drumul, este redirecţionat pe traseul corect.

La nivel naţional, în momentul de faţă sunt 32 de dispecerate integrate.

În judeţul Gorj, unde a fost inaugurat dispeceratul integrat, sunt 32 de ambulanţe şi trei autospeciale SMURD care sunt pregătite în permanenţă să intervină. În momentul de faţă, timpul de plecare din staţii este de 1-2 minute din momentul primirii apelului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri