Sari la conținut
News Alert

Aglomeraţie la Casa de Asigurări de Sănătate

Oamenii vin, se aşează la rând şi se sfătuiesc între ei despre cum pot intra în posesia cardului de sănătate. „Ce îmi trebuie?" era întrebarea de pe buzele tuturor. În plus, cei mai mulţi sunt nemulţumiţi că trebuie să stea la coadă.

Dumitrache Bezman: "Am 40 de minute de când stau. Şi abia am mers cinci metri. Şi mai am încă cinci, mai bine poate, până ajung acolo".

Oamenii cred că procedura de distribuire trebuie să fie alta.

Ecaterina Ghiuţă: "Prin medicii de familie, pentru că ei sunt cei cu care intrăm în contact, ei iau bani de pe urma noastră. Asta este părea mea".

Mariana Dragu: "Era bine la medicii de familie, pentru că în momentul în care mergeam la prima consultaţie, erau eliberate şi nu mai stăteam la cozi".

În judeţul Galaţi au fost repartizate iniţial peste 400 de mii de carduri, iar 45 de mii de dintre acestea au fost returnate la Casa de Asigurări de Sănătate de către Poşta Română.

Toate aceste 45 de mii de carduri trebuie redistribuite până la 1 februarie.

Elena Vrabie - director CAS Galaţi: "Am început de astăzi eliberarea cardurilor, este organizată toată echipa pentru eliberarea cardurilor. Cardurile se eliberează în programul de funcţiune al Casei Judeţene, de la ora 08:00 până la patru şi jumătate".

Adică în următoarele 15 zile lucrătoare trebuie eliberate toate cardurile. Ceea ce înseamnă 3.000 de carduri pe zi. Lucru aproape imposibil, având în vedere că durata eliberării unui singur card este de cel puţin 5 minute.

Casa de Asigurări de Sănătate mai are o problemă la care nu s-a găsit încă rezolvarea. Este vorba despre cardurile venite din alte judeţe, pe numele unor pacienţi care nu locuiesc în Galaţi, dar sunt înscrişi la un medic de familie aici. Distribuirea lor nu se ştie, deocamdată, cum va fi făcută.

Reporter: Adrian Obreja
Operator: Marian Munteanu