Sari la conținut

Atribuţii de preşedinte la CJ Brăila, cu raţia

Nimic nu pare să-i mai sperie pe consilierii județeni când vine vorba de conducerea, fie ea și interimară, a Consiliului Judeţean Brăila. Nici măcar vremea rea. Dovadă, vicepreşedintele liberal, Ovidiu Nechita, a primit atribuţii de preşedinte, respectiv ordonator de credite, doar până miercuri, urmând ca, în caz de urgență, procedura să fie reluată. Asta înseamnă că de joi, CJ Brăila va rămâne din nou fără un șef.

Ovidiu Nechita, vicepreședinte CJ Brăila: "Practic, în primă fază nu a fost nicio justificare. Au spus domnule, vă dăm până pe data de trei când se rezolvă contractele de asociere cu primăriile".

Chiar dacă Nechita a primit o nouă prelungire ca interimar în fruntea Consiliului Județean Brăila, problemele de ordin politic și administrativ sunt departe de a fi rezolvate.

Ovidiu Nechita, vicepreședinte CJ Brăila: "Este jenant ceea ce se întâmplă în Consiliul Județean cu privire la atribuirea de atribuții către președintele Consiliului Județean. Chiar nu înțeleg ce au în vedere cei de la PSD în afară de faptul că își doresc să pună mâna pe putere, altceva nu-i interesează".

Cum câstigătorul licitaţiei pentru dezăpezire va fi desemnat în ianuarie 2015, din cauza blocajului de la Consiliu care durează de mai bine de două luni, județul Brăila este la mila ninsorilor și a primarilor din localități.

Singura soluție, în cazul în care zăpada va bloca din nou județul, este încredințarea directă a contractelor de deszăpezire, demers care nu poate fi făcut însă decât de un președinte interimar al Consiliului Judeţean.

Reporter: Ana-Maria Dobre
Operator: Luigi David