BRĂILA. Jandarmii au primit Drapelul de luptă

Data publicării:
drapel de lupta

Î.P.S. Casian Crăciun, arhiepiscopul Dunării de Jos: "Drapelul Jandarmeriei Brăila spre a fi el semn de dreptate, de unitate, pace și armonie, în numele Tatălui și al Fiului șli al Sântului Duh, Amin."

După ceremonia religioasă, Drapelul de Luptă a fost înmânat comandantului unităţii de jandarmi Brăila de către Mircea Olaru, comandantul Jandarmeriei Române, care a dat citire decretului prezidențial semnat, în data de 18 februarie 2015.

g-ral maior dr. Mircea Olaru, comandantul Jandarmeriei Române: "Se acordă drapelul de luptă Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila, semnează președintele României, Klaus Iohannis".

Un moment aparte al ceremonialului militar a fost închinat depunerii jurământului de către garda drapelului, formată din 7 membri, militari înarmaţi cu muniţie de război.

Dacă integritatea Drapelului de luptă ar fi ameninţată, garda îl apără chiar cu preţul vieţii ei. Pierderea drapelului înseamnă desființarea unității militare căreia i-a fost acordat.

g-ral maior dr.Mircea Olaru-inspector general al Jandarmeriei Române: "Drapelul de luptă pentru o unitate militară reprezintă simbolul onoarei, demnității, profesionalismului, este tot ceea ce se poate cuprinde într-un simbol al statului român, țara România. Există o reglementare juridică care spune că în cazul în care drapelul s-ar pierde atunci unitatea ar trebuie să se desființeze".

Sorin Neftode - purtător de cuvânt IJJ Brăila: "Acordarea drapelului de luptă ne onorează, dar ne și reponsabilizează în același timp în executarea misiunilor noastre, îl vom apăra cum se cuvine".

Ceremonialul militar s-a încheiat cu intonarea imnului național și cu o spectaculoasă defilare a gărzii de onoare care a atras privirile a sute de brăileni.

Drapelul de luptă va fi depus într-o vitrină sigilată a Inspectoratului Județean de Jandarmi Brăila și va fi arborat doar la anumite ceremonii militare, precum Ziua Naţională a României sau Ziua Armatei.

reporter: Ana-Maria Dobre
operator: Marian Munteanu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri