Sari la conținut

BRĂILA. Piloţi mici cu ambiţii mari

Micii piloţi şi-au verificat karturile şi odată ajunşi la linia de start şi-au turat motoarele la maxim şi au început cursa spre marele premiu.

Fac totul din pasiune şi nu se dau în lături de la nimic, nici de la cei 70-80 de km /oră, cât au prins la proba de viteză.

Mihnea Oprea are doar 10 ani şi are deja numeroase premii şi medalii în palmares. Iubeşte viteza şi visează să ajungă departe. Pilotul său preferat este Michael Schumacher.

Mihnea Oprea - pilot Bârlad: "Care este visul tău? Să fiu pilot de Formula 1."

Sergiu Oprea: "Copilul meu Mihnea practică sportul de aproximativ doi ani. E înnebunit după motoare, după condus, este visul lui de mai demult."

Părinţii tresar la fiecare scârţâit de roţi. Ei recunosc că este un sport periculos, dar şi foarte costisitor.

Sergiu Oprea: "Din păcate sau din fericire este cel mai scump sport care se poate practica de către copii şi în general este un sport foarte scump, cheltuielile sunt mari. Ca să ţii un copil la un campionat un an de zile costă în jur de 10.000 de euro. Deplasări, logistică, piese foarte scumpe. Niciun şurub pentru un cart nu se face în România, totul este din import."

Dar când se opresc motoarele şi se strigă câştigătorii, satisfacţia e mare. A trăit-o pe pielea lui, Eduard, unul dintre primii ajunşi la linia de sosire.

Cosma Eduard - câştigător Locul I -Proba de viteză: "A fost greu? Da, a fost foarte greu! Cum au fost colegii tăi de pe pistă? Brutali. Au fost bine pregătiţi? Da, au fost."

George Prisecaru - organizator: "Copiii s-au descurcat foarte bine, au scos timpi buni, greşeli au avut foarte puţine."

Concursul interjudeţean de karting „Aşii volanului" a ajuns deja la cea de-a patra ediţie şi este organizat de Palatul Copiilor Brăila, în parteneriat cu Inspectorul Şcolar Judeţean şi Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret.

reporter: Ana-Maria Dobre
operator: Luigi David