Sari la conținut

BRĂILA. Porţi deschise la spital

Vizita a început la Ambulatoriu, care după modernizare îndeplineşte toate normele europene. Brăilenii au văzut Compartimentul de Hemodializă, Laboratorul de Radiologie şi Imagistică Medicală, dar şi Laboratorul de Endoscopie Digestivă.

„Foarte interesant, chiar plăcut. Văd aparatură nouă. E mult mai uşor ca înainte" spune un vizitator.

„Am intrat la asistenţă medicală la Galaţi şi s-ar putea să lucrez şi într-un spital şi voiam să văd condiţiile ca să ştiu unde mă angajez" declară alt localnic.

„Cel mai mult mi-a plăcut la camera de chirurgie. Aş vrea să mă fac medic ca să ajut oamenii" spune un copil.

Vizitatorii au fost şi la Unitatea de Primiri Urgenţe.

dr. Mihaela Roadevin, medic şef UPU Brăila: „M-am bucurat că s-a întâmplat aşa, că nu au venit în calitate de pacienţi şi îmi pare bine că am putut să prezint Unitatea de Primiri Urgenţe, ca să se înţeleagă cum este preluat un pacient, organizarea noastră."

Vizita nu s-a desfăşurat pe toate secţiile, unele dintre ele precum Anestezie şi Terapie Intensivă, Oncologie, dar şi Maternitatea, acestea fiind în curs de modernizare.

Mihaela Brazdeş, reporter Digi24 Galaţi: „Brăilenii nu au avut acces nici în centrul de cardiologie şi pediatrie, care deşi este gata nu a fost dat încă în folosinţă din cauza lipsei aparaturii şi mobilierului."

Viorel Mortu, preşedinte CJ Brăila: „Suntem în curs de aprovizionare cu materiale şi cu aparate pentru a fi de rang înalt, urmând ca firma constructoare să finalizeze lucrările până în 7 septembrie."

Cu toate acestea, brăilenii au fost încântaţi de ce au văzut.

Într-adevăr este ceva inedit şi sperăm ca lucruri de astea să mai apară şi la noi, în Brăila şi în toată ţara" spune un localnic.

Brăila a fost un judeţ privilegiat în ceea ce priveşte organizarea acestui eveniment, ţinând cont că în celelalte oraşe ziua porţilor deschise a fost amânată.

dr. Mihai Iugulescu, manager Spitalul Judeţean Brăila: „Nu am primit nimic de la Minister şi nimic de la Direcţia de Sănătate Publică. Noi dacă am hotărât că organizăm evenimentul, l-am organizat. L-am ţinut şi după cum aţi văzut el s-a desfăşurat normal, conform programului."

În celelalte judeţe, Ministerul Sănătaţii va stabili o dată ulterioară pentru organizarea acestui eveniment.

reporter: Mihaela Brazdeş
operator: Luigi David