Sari la conținut

BRĂILA. Pui în frigiderul cu medicamente

Aurelia Niculescu - asistent farmacie Spitalul Județean Brăila: "Aici e frigiderul cu medicamente și aici e un congelator gol, spațiu separat în care eu mi-am băgat două pachete cu produse alimentare pentru că mi s-a stricat frigiderul și era o chestie de două, trei zile. E ghinionul meu a fost că a venit comisia exact atunci."

Ghinion care îl va costa pe angajatul Spitalului Județean Brăila, o amendă de 600 de lei.

Aurelia Niculescu - asistent farmacie Spitalul Județean Brăila: "Ştiam că nu este voie, dar a fost o situație de urgență pentru mine. N-am vrut să fac rău nimănui, nu m-am sustras, am spus că plătesc amendă, mi s-a spus că îmi dă amendă."

Controlul de la Ministerul Sănătăţii a avut loc în perioada 3 - 7 august, timp în care inspectorii au luat la bani mărunţi fiecare etaj și salon al spitalului, de la curăţenie, igienă și până la achiziţii pe bani publici.

dr. Mihail Iugulescu - manager SAJ Brăila: "În farmacia spitalului s-au găsit nereguli, în sensul că într-un frigider în care erau depozitate medicamente s-au găsit și produse alimetare, un pui și niște pachete cu carne puse în congelator."

Conducerea unității spitalicești clasifică incidentul din farmacia spitalului, drept o neglijență uriașă din partea angajatului care a îndrăznit să folosească frigiderul de medicamente în scop personal.

dr. Mihail Iugulescu-manager SAJ Brăila: "Aici este și o chestiune de educație, de bun simț, de cum percepe fiecare să respecte curățenia la locul de muncă și igiena. Nu poți să ai permanent paznici care să țină din scurt pe fiecare asistent, infiemier, și aşa mai departe."

"E destul de grav, lângă medicamente și penibil și rușine" a spus un brăilean.

"Păi nu este normal așa ceva! Să țină și medicamente, cu carne congelată, mai ales cum este și canicula asta acum se vede destul de clar. Nu avem voie să le ținem așa la căldură, dar să le mai ții și cu carne amestecată. Păi ăla mai e medicament?" a spus un brăilean.

"Nu se face așa ceva, rogi un coleg, un vecin, nu vii la muncă" a spus un brăilean.

Pentru toate aceste nereguli depistate, spitalul a primit o amendă de 15.000 de lei, bani pe care trebuie să-i achite din bugetul propriu, în termen de 15 zile. Conducerea unității medicale spune că deja a alocat bani pentru amendă, dar și pentru remedierea deficiențelor.

reporter: Ana-Maria Dobre
operator: Luigi David