Sari la conținut
News Alert

Elevii claselor a IV-a au susţinut prima probă din cadrul evaluării naţionale

După ce săptămâna trecută elevii de clasa a II-a au susţinut evaluările naţionale, acum a venit rândul colegilor mai mari care anul acesta pleacă de pe băncile şcolii primare. Micii absolvenţi s-au pregătit intens pentru proba la limba română.

„A fost uşor, dar nouă ni se pare aşa pentru că am lucrat foarte mult" spune un copil.

„Foarte uşor. Deoarece au fost exerciţii pe care le-am lucrat şi în clasă, iar cu multă muncă totul este uşor" explică alt elev.

Cu toate acestea, elevii au avut parte şi de exerciţii la care au întâmpinat puţine probleme.

„A fost un text de ficţiune şi în general aceste texte sunt un pic mai dificile şi trebuia să caut răspunsul în text, dar nu era exprimat" spune un elev.

Elevii de clasa a IV-a nu vor primi note în urma acestor testări, dar învăţătorii speră ca rezultatele să le spună ce ar mai trebui pus la punct pentru ca elevii să ajungă la gimnaziu cât mai bine pregătiţi.

Eliza Gavriloaiei, învăţător Şcoala nr.28 Galaţi„Învăţătorul, atenţie, învăţătorul este singurul care intervine în beneficiul copilului. Dar avem nevoie şi noi de un feedback."

Din păcate, acest răspuns din partea Centrului Naţional de Evaluare în Educaţie, cel care administrează aceste testări, nu a venit nici anul trecut când a avut loc pentru prima dată această evaluare naţională.

Drăguţa Hogaş, învăţător Şcoala nr.28 Galaţi„Noi nu am primit. Nu ştiu dacă trebuia să primim sau nu. Undeva acolo sus, cred eu că s-a întocmit cumva o centralizare şi s-a văzut cam unde ne situăm cu copiii de clasa a patra."

Miercuri elevii vor susţine proba la matematică. În total, în judeţul Galaţi sunt înscrişi în clasa a IV-a 5.330 de copii.

Reporter: Mihaela Brazdeş
Operator: Bogdan Cazacu