Sari la conținut

"Împreună pentru viitor"

Emma Nicholson, Baronesa de Winterbourne - preşedintele de onoare al Asociaţiei Children's High Level Group şi Paul Brummell, ambasadorul Marii Britanii în România au vizitat Galaţiul la sfârşitul săptămânii trecute.

Ei au participat la cea de-a VIII-a ediţie a Festivalului Naţional de Dans „Împreună pentru viitor".

Emma Nicholson, Baronesa de Winterbourne: "Acest program este unic pentru România, care este luat drept exemplu pentru alte naţiuni, în special pentru Marea Britanie. Dar acest program a fost construit, pas cu pas, în România".

De această acţiune beneficiază, la nivel naţional, 160.000 de copii cu dizabilităţi.

Paul Brummell, ambasadorul Marii Britanii în România: "Pentru mine este o plăcere deosebită de a fi aici pentru acest festival de dans. Sunt aici pentru a doua oară, la Galaţi, pe Faleza Dunării".

Fiecare echipă de dans a fost formată din elevi voluntari proveniţi din unităţi de învăţământ care derulează parteneriate în cadrul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară şi elevi beneficiari, cu certificat de încadrare în grad de handicap.

Emma Nicholson, Baronesa de Winterbourne: "În fiecare societate sunt copii cu nevoi speciale. Indiferent de cât de dezvoltată este societatea, mereu vor fi copii care sunt surzi, orbi sau cu handicap mental şi alte tipuri de handicapuri fizice. Asta este ceea ce face natura. Aşa că România a dezvoltat un program unic, care a ajutat din ce în ce mai mulţi copii cu nevoi speciale".

La concursul desfăşurat la Galaţi au participat 21 de echipaje din opt regiuni ale ţării, fiind vorba, în total, de circa 300 de elevi şi 60 de cadre didactice.

Concursul este iniţiat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice în parteneriat cu Asociaţia Children's High Level Group.

Reporter: Georgiana Ciurea

Operator: Bogdan Cazacu

Pe aceeași temă