Sari la conținut
News Alert

Pelerinajul continuă la Galaţi

Înfriguraţi, îmbrăcaţi cât mai gros şi înarmaţi cu multă răbdare! Aşa au fost credincioşii strânşi la Catedrala din Galaţi.

"O fi frig dar pentru aşa ceva unic în viaţă nu e frig. Vin în fiecare an, dar eu ştiu dacă mai ajung la anul?" a spus un credincios.

"Nu e frig tare astăzi, rezistăm că abia am venit. Am venit de la Movileni, Tecuci" a declarat alt pelerin.

Pentru a-i mai încălzi, studenţii de la Teologie le-au oferit pelerinilor ceai cald.

George Bălan, student Teologie: "Din oră în oră am venit să dăm ceai, să le mai încălzim inima, să poată să reziste frigului".

Pe lângă ceai, credincioşii aşezaţi la rând au primit şi gogoşi calde.

Dorina Amariţei, voluntar: "Am venit cu gogoşi calde şi cu ceai cald, să-l dăm în păhăruţe, să dăm cât putem. Am făcut 300 de gogoşi".

Nu doar credincioşii au îndurat frigul, ci şi comercianţii care vând busuioc. Pentru ei pelerinajul este un prilej bun de a câştiga un ban în plus.

"Mai facem 300 la zi, e bun. Am făcut vânzare mai mare anul trecut" a spus un comerciant.

După câteva ore de aşteptare, credincioşii au reuşit să se închine la Sfintele moaşte. Iar aşteptarea, spun ei, a meritat.

"Mă simt bine, mulţumesc lui Dumnezeu că am reuşit să ajung la Sfintele moaşte. Mi-au îngheţat puţin picioarele, dar ne încălzim când ajungem acasă" a declarat un pelerin.

Moaştele martirilor Brâncoveni, ajunse pentru prima dată la Galaţi, vor rămâne în faţa Catedralei din oraş până pe 30 noiembrie, de Sfântul Andrei.

Reporter: Georgiana Ciurea
Operator: Marian Munteanu