Sari la conținut

Pensionarii învaţă limba lui Shakespeare

Au trecut demult de vârsta şcolară, dar stau cuminţi în bănci şi participă la lecţii. Învăţăceii recunosc că nu s-au apucat chiar de bunăvoie de învăţat. Doamna Veronica Oană are copiii stabiliţi în străinătate, iar limba engleză îi va fi de folos atunci când va merge la ei în vizită.

Veronica Oană, pensionară: "Pentru simplul motiv ca să mă pot descurca cât de puţin pe aeroport în conversaţia cu persoanele cu care intru în contact. Pentru început mi se pare puţin greu".

Sunt şi alte motive pentru care pensionarii vor să înveţe limba engleză. Spre exemplu, Marin Mihai a venit la curs pentru a se informa.

Mihai Marin, pensionar: "În şcoală am făcut doar rusă şi mă simt un pic frustrat, deşi ştiu că e foarte târziu, sper cu ajutorul doamnei profesoare să pricep cât de cât limba engleză".

Virginica Pintilie, pensionară: "Imi doresc să cunosc cât mai multe cuvinte în limba enleză pentru exersarea minţii".

Limba engleză este predată de o colegă de generaţie, fostă profesoară universitară.

Rodica Alexandru, profesor engleză: "Au chiar mai multă răbdare decât studenţii mei din ultimele promoţii şi chiar mai mult interes. Învăţarea unei limbi străine este cel mai bun remediu pentru a nu ajunge la Alzheimer".

Cursurile sunt gratuite, iar profesorii care predau limbi străine o fac voluntar.

Ionel Hâncu, preşedinte CARP Galaţi: "Oamenii găsesc în aceste cursuri de limbi străine o formă de socializare. Adică se întâlnesc şi discută între ei".

Vârstnicii gălăţeni pot opta şi pentru cursuri de franceză, germană şi italiană care sunt tot gratuite.

Reporter: Cornelia Mazilu
Operator: Bogdan Cazacu

Editor web: Dana Costache