Sari la conținut

Pericol în trafic

Şoferului, în vârstă de 60 de ani, i-a fost ridicat permisul în luna decembrie pe o perioadă de trei luni. A fost în concediu medical şi de odihnă, iar pe data de 9 martie a revenit la serviciu.

Numai că nu şi-a anunţat şefii că nu mai are permis. Timp de câteva zile a transportat sute de călători în Galaţi, deşi nu mai avea dreptul.

"M-am întors la muncă pe data de nouă. Am condus câteva zile, vreo două trei zile am fost şi am lucrat" spune şoferul vinovat.

Bărbatul şi-a recunoscut vina în faţa şefilor, dar este prea târziu pentru el acum. A rămas fără loc de muncă în prag de pensionare.

Genica Totolici - director Transurb: "I s-a desfăcut contractul de muncă. Începând de astăzi el nu mai este salariatul nostru. Cu părere de rău, două luni de zile până la pensie, nu avem ce să-i facem. Chiar dumnealui a venit şi a spus: ştiu că am greşit, asta este".

Colegii bărbatului îl condamnă pentru că a condus autobuzul plin cu călători, fără permis.

Costel Dobrea - şofer Transurb: "Trebuia să spună, să anunţe că avea permisul suspendat. Din prima. Nu circuli, ce să mai...Câteva zile, cu călători în maşină. E caz de puşcărie, cred că o să facă un pic de puşcărie".

Ion Palade - şofer Transurb: "Şi-a asumat riscurile. O prostie. O prostie omenească. Trebuia să anunţe şefii. Trebuia să anunţe, normal aşa e. Dar dacă nu a anunţat, a zis că poate o să meargă".

La aflarea veştii, călătorii care circulă zilnic cu autobuzul s-au speriat.

Margareta Stolniceanu - călător: "Nu se poate, nu, nu-i posibil aşa ceva. L-a oprit poliţia în trafic şi a descoperit că avea permisul suspendat. Avea călători în maşină. Păi trebuie pedepsit".

"Aoleu, periculos. Păi cum să nu fie şoferul cu permis. Păi e în joc viaţa călătorilor" spune alt călător.

Aurelian Ropotan - purtător de cuvânt Poliţia Rutieră: "La verificarea în bazele de date s-a constatat că avea dreptul de a conduce suspendat din 27 decembrie până pe 26 martie. În cauză s-a deschis un dosar de cercetare privind infracţiunea de a conduce un vehicul având dreptul de a conduce suspendat".

Bărbatul mai avea de aşteptat câteva zile până să-şi poată recupera permisul de conducere.

Reporter: Adrian Obreja
Operator: Ionuţ Mocanu