Sari la conținut

Petrecere caritabilă pe două roţi. Sute de motociclişti au donat rechizite şcolare

Sute de motociclişti s-au strâns într-un complex din Pădurea Gârboavele. Fiecare a adus ce a putut. De la un caiet până la ghiozdane pline cu rechizite.

Laurenţiu Olaru, organizator: "Evenimente organizăm de 9 ani. Numai că anul ăsta am schimbat puţin lucrurile, le pregătim o surpriză copiilor. Ei se aşteaptă să venim cu jucării, cu hăinuţe, de data asta ne-am propus să le acoperim necesarul pentru începutul de an şcolar".

"Am venit de la Tecuci, cu motocicletele. Şi cu rechizitele, bineînţeles. Am adus creioane, pixuri, tot ce are nevoie la şcoală un copil. Carioci, acuarele şi un rucsac mare" a declarat un participant.

Numai după ce a donat toată lumea cel puţin câte un obiect şcolar a început petrecerea pentru pasionaţii de motoare.

Printre cei prezenţi se afla şi veteranul motocicliştilor, Nea Jean în vârstă de 65 de ani. Nu lipseşte de la nicio petrecere chiar dacă de fiecare dată devine nostalgic în amintirea vremurilor în care putea să cutreiere ţara cu motocicleta.

Jean Ursache, motociclist: "La anii mei sunt cam supărat pe mine că nu mai pot să fac ce făceam în tinereţe. Puteam să merg pe o roată, se mergea aşa, era o senzaţie foarte frumoasă."

Nu refuză nicio provocare şi încearcă să ţină pasul cu tinerii motociclişti.

Jean Ursache, motociclist: "Băieţi de 26 de ani, 27 de ani. Au motocliclete ca mine, de 1000. M-am simţit foarte tânăr. Că şi ei mai glumeau, măi Nea Jane, dar te ţii după noi, nu te laşi deloc. Păi nu mai merg la drum dacă nu ma iau după voi, stau acasă".

Rechizitele donate vor ajunge la cei peste 60 de copii aflaţi în două centre de plasament din Galaţi.

Reporter: Georgiana Ciurea
Operator: Liviu Hagiu

Editor web: Dana Costache

Pe aceeași temă