Protest al foştilor angajaţi Apaterm

Data publicării:
mars apatermm

Soţii Misăilă au lucrat vreme de 25 de ani la societatea de termoficare Apaterm. Cei doi au fost anunţaţi că au rămas fără loc de muncă în urmă cu câteva zile. Pentru a-şi găsi o slujbă şi a-şi putea creşte copiii, cei doi sunt nevoiţi să se recalifice în alte domenii.

Liliana Misăilă, fost angajat Apaterm: "Vrem şi noi condiţii de muncă şi ca locatar căldură şi apă caldă. În primul rând trebuie să ne apucăm de nişte cursuri şi mai departe nu ştiu."

Sandu Misăilă fost angajat Apaterm: "Momentan nu avem nicio soluţie. Locuri de muncă în zona Galaţiului în domeniul în care suntem noi nu găsim în altă parte".

"O să cerşim pe stradă ce să facem. Păi salariile erau cum erau, acum şi şomaj. 500 de lei cu ce să trăieşti" se plânge un alt fost angajat al Apaterm.

Pentru că acţiunea nu a fost una autorizată, foştii angajaţi s-au plimbat pe traseul cuprins între Primărie şi Prefectură.

Cristi Ciobotariu, fost lider sindicat Apaterm: "Milităm pentru soluţii din partea celor care sun responsabili, Consiliul Local. Cred că în acest moment ar fi benefică şi intervenţia Gvernului întrucât apa caldă în oraş lipseşte prin această măsură brutală a Electrocentralelor".

Prin concedierile colective de muncă, foştii angajaţi spun că sistemul de termoficare nu va mai putea să funcţioneze din toamnă.

Sorin Cordeli, fost instalator: "Noi la ora actuală trebuia să începem revizia de vară cu schimbatul ţevilor, căldura nu o să vină stând. Noi pe timp de vară muncim, ca pe timp de iarnă locatarii să aibă căldură".

Sindicaliştii acuză şi lipsa de responsabilitate a administraţiei locale în domeniul termoficării orașului.

Romică Gârneaţă, lider Cartel Alfa Galaţi: "Oficialităţile locale clar sunt depăşite de această problemă şi încercăm prin atragerea centrului către Galaţi să rezolvăm această problemă, măcar pe termen scurt, un an, doi".

Săptămâna viitoare, foştii angajaţi dar şi sindicaliştii afiliaţi Cartel Alfa vor organiza un miting de amploare, la care sunt aşteptaţi toţi gălăţenii care nu beneficiază de apă caldă şi căldură.

Reporter: Cornelia Mazilu
Operator: Gelu Mormoloc

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri