Sari la conținut

Taxă de parcare prin SMS, în 2015

Sistemul de taxare prin SMS a parcării ar putea fi pus în practică până la sfârşitul anului, urmând a se alătura celor 20 de parcometre clasice care există deja pe străzile din Galaţi.

Eduard Grosu, director SC Gospodărire Urbană: "Se lucrează la lista de parcări unde va fi folosit acest sistem de plată prin SMS. Colaborarea cu operatorul de telefonie există, noi nu facem decât să negociem tariful şi bineînţeles costurile care implică. De asemenea, în sistemul de colaborare va intra şi dotarea cu tehnică necesară".

Municipalitatea gălăţeană va introduce taxa de parcare prin SMS în zonele aglomerate din oraş unde pe distanţe mari sunt parcări compacte. Un astfel de exemplu ar putea fi locurile de parcare de pe strada Brăilei, de la Spitalul Judeţean până la ieşirea spre Tecuci.

Eduard Grosu, director SC Gospodărire Urbană: "Nici nu vrem să creăm o problemă pentru cel care parchează acolo, adică să nu meargă un kilometru ca să dea după un parcometru, să plătească, să-şi ia biletul, să-l pună în maşină şi apoi să-şi facă treaba. Sunt momente când parcăm pentru un cinci minute sau un sfert de oră şi ne ia 10 minute cât să luăm tichetul."

În acest moment, în municipiul Galaţi sunt 4.000 de parcări, din care peste 2.000 sunt administrate de societatea Gospodărire Urbană.

Reporter: Cornelia Mazilu
Operator: Ionuţ Mocanu