A născut la dispensarul din Tansa, în așteptarea ambulanței

Data publicării:
mama 20si 20copil 20salvati 20cu 20elicopterul-38580

După un zbor dificil, elicopterul i-a adus la Iași atât pe mamă cât și pe copilul abia născut. Bebelușul a venit pe lume la dispensarul din Tansa, pentru că timp de 8 ore niciun echipaj de salvare n-a putut s-o preia pe femeia gravidă.La dispensarul din Tansa nu există nici măcar o targă pentru ca femeia să poată fi transportată la spital în urma naşterii, astfel că medicii au cerut ajutorul SMURD-ului, iar femeia a fost adusă în oraş cu elicopterul.

După misiunea de la Tansa, elicopterul a plecat la alte solicitări

Dupa ce medicii SMURD i-au stabilizat, femeia și bebelușul au fost transportați la spital.Pentru elicopterul SMURD urmează alte ore grele pentru că trebuie să acopere solicitări din toată regiunea Moldovei. ”Am făcut adrese pentru toate localitățile din județ privind locurile de aterizare și asta au făcut și celelalte județe din zonă pentru a pregăti aceste rute de aterizare”, a declarat colonel Dan Iamandi, inspector şef ISU Iaşi.

Din pacate, capacitatea elicopterului SMURD este extrem de redusă, aparatul fiind dotat cu o singură targă pentru pacienți.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri