A noua duminică de proteste la Iași. Aproape 100 de persoane au protestat față de proiectele de la Roșia Montană și Pungești

Data publicării:
protest rosia montana 1

Înarmaţi cu pancarte şi fluiere, protestatarii au manifestat pentru salvarea zonei Roşia Montană, dar şi pentru oprirea proiectului companiei Chevron de explorare a gazelor de şist de la Pungeşti.

„Nu e posibil să se întâmple aşa ceva , ba e legea, ba nu e legea. Ba votăm pentru lege ca ministru, ba votăm împotriva ei ca deputat. Nici nu ştii dacă să râzi sau să plângi,” a spus un protestatar. 

„Trebuie să fim uniţi, trebuie să ne alăturăm şi să fim împreună în ceea ce gândim, în ceea ce ne dorim şi să luptăm pentru ceea ce avem în suflete, pentru natura noastră, pentru ţara noastră,” a adăugat o protestatară.

„Să se respecte legislaţia europeană, mediu. Să fie pentru oameni şi pentru această ţară, nu să fie sacrificaţi câţiva oameni din zonă pentru a profita de fapt companiie străine,” este părerea altei persoane care s-a alăturat protestului.

Din Piața Unirii, protestatarii au pornit spre Copou unde au mărșăluit timp de două ore.

„Roşia şi Pungeşti, două inimi româneşti! Roşia şi Pungeşti, două inimi româneşti!” au scandat protestatarii.

Contestatarii proiectului Roșia Montana au anunţat că voi ieşi în stradă şi duminica viitoare. Nici acest miting de la Iaşi nu a fost autorizat, motiv pentru care organizatorii riscă din nou să fie amendaţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri