Biroul de parlamentar cu cheltuială se ține. Peste 10 mii de lei din banii contribuabililor costă doar utilitățile

Data publicării:
Bani parlamentari

Deputatul de Iaşi, Petru Movilă, este de părere că veniturile pe care le primesc birourile parlamentarilor din teritoriu nu sunt suficiente şi se încadrează cu greu în aceste sume. Mai mult decât atât, acesta este de părere că salariile angajaţilor sunt foarte mici.

„Suma forfetară este undeva între şase-şapte mii de lei. Am trei angajaţi cu carte de muncă şi trei colaboratori. Nu este mulţumitor pentru că la fel ca şi în celălalt sisitem bugetar un angajat care stă cu 10-12, cu 1.200 de lei lunar nu este un angajat care să fie mulţumit,” a spus Petru Movilă, deputat PDL.

Sume importante de bani încasează, lună de lună, şi senatorul PNL Mihaela Popa. De exemplu, în luna septembrie, parlamentarul a cheltuit peste 10 mii de lei pe materiale de curăţenie şi cu salariile angajaţilor. În plus, senatorul a făcut trei deplasări în Irlanda şi Lituania pentru care statul a alocat peste 13.000 de lei.

Sume încasate de parlamentarii ieşeni

Dumitru Oprea - peste 9.000 de lei în luna septembrie
- trei deplasări în Irlanda şi Ecuador în valoare de 26.000 de lei
Mihaela Popa - peste 10.000 de lei în luna septembrie
- trei deplasări în Irlanda şi Lituania în valoare de 13.000 de lei
Marin Burlea - peste 15.000 de lei în luna septembrie

În opinia parlamentarilor, aceste deplasări nu sunt scumpe deloc.

„Anul acesta, am fost observator la două alegeri parlamentare, în Armenia şi am mai fost încă într-un loc şi pot să vă spun că aceste deplasări, cumulate, nu sunt mai mult de trei mii de euro,” a mai spus deputatul Petru Movilă.

Iaşiul are 23 de reprezentanţi în Parlament, şapte senatori şi 16 deputaţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri